top of page
Search
  • Writer's pictureDaniel Befu

NORD În Căutarea Rădacinilor României. Am străbătut un corp de pădure virgina de conifere în Retezat

Updated: Dec 4, 2023

Dragi părinți și dascăli căutați un antidot pentru plictiseala cronică din perioada PUBERTĂȚII și a ADOLESCENȚEI? Într-o lume cu foarte puține alternative sănătoase pentru copii, ne-am propus să facem diferența, arătându-le o cale minunată de a ajunge să-și cunoască și depășească limitele și complexele, să se împrietenească cu copii cu preocupări bune și să își călescă voința.

Alternativa inteligentă la ecrane de toate felurile și tentațiile de a forța limitele din perioada adolescenței si pubertății este să le dăm copiilor soluții și alternative bune. Cea mai potrivită este să ne împrietenim și să ne îndrăgostim împreună cu ei de viața în natură alături de prieteni, de adrenalina bună, de cățăratul pe munți, genunchii juliți, culorile cerului și ale firelor de iarbă, povești în jurul focului și cântatul la chitară, la frunză. De gâze și animăluțe care colcăie nestingherite prin ierburi de poveste. Să le dăm ștafeta pentru ceva ce la rândul lor vor face împreună cu viitoarele generații. E un proces ireversibil de a cunoaște și iubi cu adevărat natura, de a investi în cea mai sigură resursa inepuizabilă de fericire.


Biodiversitatea este un termen general care definește varietatea biologică și variabilitatea vieții pe Pământ. Măsurarea variației la nivel genetic, de specii și de ecosistem ne desenează frumoasele peisaje pe care le admirăm și care clădesc în sufletul nostru prăpastii, cascade și frumoase și delicate flori de colț. Avem nevoie să ne măsurăm cu muntele, depășindu-ne propriile limite și să ne întrecem cu izvoarele tumultoase și cu șoimii ageri, apoi să mirosim pajiștea unduitoare cu iz de flori de miere.

Ieșim din case, le arătăm natura neîmblanzită, sălbatică, frumoasă ca sufletul lor. Creste semețe, peșteri adânci și izvoare limpezi. E incredibil cum natura are leac pentru toate! Proiectul nostru În Căutarea Rădacinilor a ajuns la etapa finală a cunoașterii ținuturilor natale. Am cunoscut țara noastră cu frumusețile ei nebănuite, am cunoscut oameni minunați și locuri incredibile. Multumim tuturor celor care au crezut în proiectul nostru și l-au susținut. Mulțumim celor care cred în continuare și doresc să ni se alăture sprijinindu-ne financiar. Din primăvară ne gândim să îi dăm drumul cu o nouă trupa de copii. Ce zici? Te interesează? Vrei să ni te alături? Vrei să investesti în viitor? Vrei să știi cum facem asta? Ajutorul tău poate face diferența. Investește în viitor.


Scrie-ne un mesaj și te vom căuta să povestim.


Te îmbrătișăm!

3 views0 comments

Comments


bottom of page